Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταδίκη Μπολάνου: Περιμένωντας την Ελληνική αντίδραση...

Τα καταστροφικά αποτελέσματα της ηττοπαθούς «Ελληνικής» Εξωτερικής πολιτικής ξεπροβάλουν καθημερινά. Η καταδίκη του δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Βασίλη Μπολάνου σε κάθειρξη 6 μηνών, χρηματικό πρόστιμο 4000€ και η πρωτοφανής 3ετής στέρηση άσκησης διοικητικών δικαιωμάτων λίγες μόνο ημέρες πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στα Τίρανα και μερικές εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές της Αλβανίας, αυτό ακριβώς καταδεικνύει.
Η απαξίωση του συνόλου της ηγεσίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών διαδοχικά τους τελευταίους μήνες (Μπακογιάννη, Βαρβιτσιώτη, Κασσίμη) και η εν γένει επιδεικτικά προκλητική συμπεριφοράς της Αλβανικής κυβέρνησης, έρχεται να δικαιώσει τους φόβους που είχαν εκφράσει μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο οι βουλευτές και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρης, ότι η μη αναζήτηση επαρκών ανταλλαγμάτων υπέρ των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου προ της επικύρωσης της Συμφωνίας Σύνδεσης Αλβανίας-Ε.Ε., θα έστελνε το λάθος(;) μήνυμα της υποχωρητικότητας και σε καμία περίπτωση δεν θα ανταποδίδετο η πολλοστή χειρονομία υπερβολικής μεγαλοψυχίας της Ελλάδας…

Εάν θέλει έστω και τώρα η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή να περισώσει τα προσχήματα και τα τελευταία ίχνη Εθνικής αξιοπρέπειας που ίσως να μας έχουν απομείνει, θα πρέπει να ακυρώσει με πάσα επισημότητα την επίσκεψή του στα Τίρανα και να θέσει, επιτέλους, στην διακρατική όσο και στη διεθνή διπλωματική αρένα τόσο το θέμα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, όσο και αυτό των ανεκπλήρωτων μεταπολεμικών υποσχέσεων των Μεγάλων Δυνάμεων για τελική επίλυση του Βορειοηπειρωτικού.


Τομέας Βορειοηπειρωτικού Αγώνος της ΝΕ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου